Blogi

Armstrong One – loikka uudelle markkinointiautomaation aikakaudelle

Kun jokunen vuosi sitten olin mukana markkinoinnin automaatiotyökalun hankinta- ja käyttöönottoprojektissa, usko, toivo ja rakkaus olivat useamman kerran koetuksella. Sinänsä puolet ”maratonista” eteni aika lailla normaalin IT-projektin mukaisesti eli markkinointihenkilön luonteelle tuskastuttavan hitaasti – mutta lupausten mukaisesti release-aikatauluissa pysyen.

Varsinainen haaste oli kuitenkin maratonin jälkipuolisko eli työkalun käyttöönotto. Asiakaspolkujen suunnittelu, kehitys, testaaminen ja toteutus ei koulutuksesta huolimatta mennyt aina ihan ensimmäisellä kerralla putkeen. Oppirahat oli maksettava. Mutta muuta vaihtoehtoa ei ollut: Koko tiimi ymmärsi, että Kärkkärin etusivu tai mainoskampis TV:ssä ei enää riittänyt. Asiakasta oli pystyttävä monikanavaisessa ympäristössä palvelemaan paremmin ja yksilöllisemmin.

Itseni kaltaisten henkilöiden onneksi markkinoinnin automaation osalta on nyt hypätty loikka uudelle aikakaudelle. Houston Analytics, tanskalainen markkinointiautomaatioyritys Agillic ja IBM ovat tuoneet markkinoille Armstrong One pre-built-palvelun, jossa yhdistyvät ylikanavainen markkinointiautomaatio ja reaaliaikainen analytiikka. Palvelu on tarjolla suoraan pilvestä ilman uuvuttavaa IT-projektia. Uutta, asiakkaiden yksilöllisistä tarpeista lähtevää ylikanavaista markkinointia päästään toteuttamaan parissa viikossa. Pre-built-malli merkitsee näin paitsi hermojen myös ajan ja henkilöresurssien merkittävää säästöä. Kukapa ei haluaisi hypätä mahdollisimman nopeasti suunnitelmista toimintaan!

Armstrong One –palvelun pre-built-konseptien käyttöönotto on helppoa. Asiakaspolkua ja sen mutkia ei tarvitse pähkäillä nollasta. Tärkeintä on tuntea liiketoiminnan tarve ja valita, mikä konsepteista palvelee juuri tuota tarvetta ja haluttua asiakaskohderyhmää parhaiten. Liikkeelle voi lähteä kokeilemalla ja oppimalla askel askeleelta. Olisiko toimivin ratkaisu lähettää ostoskorin hylänneille asiakkaillesi tarjonnaltaan optimoitu aktivointiviesti, lisätä myyntiä ristiinmyyntitarjonnalla vai palvelisiko joku muu 24:stä valmiiksi automatisoidusta, asiakaspolkuun pohjautuvatsa konseptista parhaiten tavoitteita.

Ketterästi toteuttavan Armstrong One –pilvipalvelun käyttöönotto ei vaadi suuria It-investointeja, vaan käytöstä maksetaan konsepti- ja asiakasmäärään perustuvaa kuukausittaista käyttömaksua. Homma etenee siis sujuvasti markkinointibudjetin puitteissa ilman päänsärkyä aiheuttavaa investontibudjettia. Helppoa, riskitöntä ja reilua.

Kannattaa perehtyä ja kokeilla! http://www.armstrongone.io/

http://houston-analytics.com/palvelut/armstrong-one/

http://www.armstrongone.io/

https://www.youtube.com/watch?v=k_05WPqP4QQ&t=25s