Blogi

Houston Analyticsin Web Data Collector - Verkkokäyttäytymisdata helposti ja kustannustehokkaasti talteen

Asiakastason käyttäytymistiedon kerääminen ja analysointi on digiaikakautena yhä useammin liiketoiminnan ytimissä. Mitä monipuolisemmin tunnistettu asiakasdata saadaan eri kanavista - verkkosivuilta, applikaatioista, ostetusta ja sosiaalisesta mediasta – talteen ja analytiikkamyllyihin, sitä paremmat edellytykset asiakaskommunikaation ja -palvelun optimoinnille on olemassa.

Johtava analytiikan työkalu Google Analytics tarjoaa helpon tavan lähteä liikenteeseen oman verkkosivun seurantaan ja kehittämiseen. Mutta kuten ilmaisversioiden ominaisuuksiin kuuluu, myös Google Analyticsin käytössä rajat tulevat syvää asiakasymmärrystä hakevalle nopeasti vastaan sekä kapasiteetin että ominaisuuksien osalta. Haastavat ominaisuudet, johon Google Analyticsin käyttäjä törmää on Googlen identiteetin hallinta ja seurantaan liittyvä taggaus. Myös latenssi, viive klikistä datan saatavuuteen, luo ongelmia. Tämä merkitsee käytännössä sitä, ettei asiakkaan monikanavaisen ostopolun seuranta onnistu. Osaratkaisu olisi tarjolla Google Analytics Premiumissa, mutta hintalappu karsinee tämän vaihtoehdon useimpien ulottumattomille.

Kohtuuhintainen ratkaisu on kuitenkin tarjolla open source- ja pilviratkaisuja hyödyntäen. Houston Analyticsin Web Data Collectorin avulla data voidaan helposti kerätä eri lähteistä ja asiakkuuden 360-näkymän saamiseksi tarvittaessa yhdistää vaikka kivijalkadataan. Kevyt, ketterä toteutus on nopeasti otettavissa käyttöön. Toinen iso plussa on datan säilyminen myöhempää käyttöä varten, mikä mahdollistaa kehitys- ja aikasarja-analyysit ja esim. sesonkitarkastelut kampanjasuunnittelun tueksi.

Oikotietä hyödyntämällä pääsee analytiikassakin pitkälle, mutta siihen ei pidä tyytyä tilanteessa, jossa syvemmän analytiikan avulla voidaan rakentaa parempaa asiakaspalvelua ja kilpailukykyä.

Lauri Larmo,  Solution Architect