Blogi

Hyllytilan optimoinnin voi ulkoistaa keinoälylle

Oikea valikoima ja hyllytilan optimointi on jokaisen kaupan kilpailukyvyn ytimessä. Miten optimoida valikoima ja tuotteille annettava hyllytila niin, että se palvelee mahdollisimman hyvin kanta-asiakkaita ja toisaalta turvaa hyvän myynninkehityksen ja tuoton. Kysynnän pirstaloituessa ja uutuustuotteiden tulvan kiihtyessä vaikeuskerroin kasvaa päivä päivältä.

Toimiva ratkaisu on Hyllytilan optimointi -työkalu. Se on analytiikkatyökalu, joka synkronoimalla eri tietokonaisuudet pystyy optimoimaan hyllymoduuli moduulilta tilajaon. Työkalu hyödyntää mm. tuote-, tuoteuutuus-, myynti-, asiakas-, tila-, kilpailija- ja paikkatietoa, mutta myös esim. asiakaspalvelusta saatavaa strukturoimatonta tietoa.

Analyysissa huomioidaan sekä kauppakohtainen että ketjukohtainen kokonaisnäkymä. Hyllytilan optimointi –työkalu peilaa myymäläpohjaa hyllymoduuleineen tuoteryhmäkokonaisuuksien kautta tuotetasolle ja huomioi kauppakohtaiset tavoitteet ja painotukset, kohtaamisjärjestyksen ja -valikoiman. Kaikki tämä vaatisi manuaalisesti tehtynä erittäin paljon työtä eli hikeä ja kyyneleitä. Nyt keinoäly tekee sen puolestamme.

Analyysin tuloksena syntyvät tarkat hyllykuvat, jotka voidaan helposti viedä arjen hyllytykseen. Enää ei tarvitse pähkäillä valikoiman mahdollisia puutteita, vaan antaa tiedon ohjata toimintaa. Kuulostaako hyvältä?

Lue lisää http://houston-analytics.com/palvelut/hyllytilan-optimointi/