Blogi

Mikropalvelut ja analytiikka

Mikropalveluarkkitehtuuri tarjoaa joustavuutta ja modulaarisuutta kaikille IT-ympäristössä työskenteleville: johtajille kustannussäästöjä, IT-kehittäjille työskentelymahdollisuuden haluamallaan kielellä sekä devops-insinööreille avaimet tehokkaaseen palvelinympäristön hallintaan.

Asetelman epäkohtana on palvelinarkkitehtuurin koon kasvun tuomat haasteet: Kymmenen järeän palvelimen sijasta tulevaisuudessa esimerkiksi ison, netissä toimivan yrityksen palvelinarkkitehtuuri voi koostua sadoista pienemmistä palvelimista, joista jokainen tarjoaa oman palvelunsa kokonaisuudelle. Palvelintoimittajien vakioratkaisut eivät usein riitä kokonaisuuden seuraamiseen, puhumattakaan analytiikan tuomisesta prosesseihin. Vakioratkaisut eivät myöskään tarjoa hyvää näkymää palvelun sisäisen toiminnan seuraamiselle. Kysymykset, kuten mikä on lokaalin tietokannan viive applikaatiolle tietyssä palvelussa, jäävät tällöin vaille vastausta. Tämä voi muodostua kriittiseksi tekijäksi etenkin palveluiden kuormitustilanteissa, jolloin trafiikin nousu voi aiheuttaa jopa tuotantokatkoksia.

Toimiva ratkaisu hajautetussa palvelinympäristössä on selkeä, kokonaisuutta raportoiva dashboard, joka tarjoaa reaaliaikaisen näkyvyyden tuotantoon ja tulevaisuuden tarpeisiin. Dashboardiin voidaan yhdistää tietoa myös palvelinten ulkopuolelta, kuten vaikkapa konesalin lämpötila ja sen vaikutuksista sähkönkulutukseen. Prediktiivisyyden lisääminen tuotantonäkymään voi tarjota huomattavat säästöt mm. ehkäisemällä tuotantokatkoksia ja siten suojaamalla asiakaskokemusta.

Ota yhteyttä, jos haluat keskustella asiasta lisää.

Lauri Larmo, Solution Architect