Blogi

Neljässä vuodessa analytiikan huipulle

IBM on nostanut Houston Analyticsin verkkosivuilleen yhtenä globaalista kolmesta IBM SPSS Modeler Partnerista. Valinta on merkittävä tunnustus Houston Analyticsin kyvylle tuottaa analytiikan avulla lisäarvoa asiakkailleen. Tästä osoituksena ovat eri liiketoiminta-alueilla saadut tulokset prosessien tehostamisesta ja tiedolla johtamisen merkityksestä kilpailukyvylle.

Houston Analyticsin ytimessä on Houston Analyticsin toimitusjohtajan Antti Syvänimen kirkas visio: analytiikka pitää tuoda kiinteäski osaksi arjen päätöksentekoa. Datavirtojen kasvaessa se on ainoa keino pitää yllä kilpailukykyä. Tämän vision toteuttamiseksi Houston Analytics perustettiin lokakuussa 2013.

Läpimurtona voidaan pitää yhteistyöprojektia Valmetin kanssa. Valmet hankki Teradatalta IoT alustan, johon Houston Analytics integroi analytiikkaratkaisun. 6500 sensorista kerätyn datan avulla pystyttiin ennustamaan huoltotarve ja näin pidentämään huoltoväliä ja toisaalta samalla pienentämään ennakoimattomien seisokkien riskiä. Asiakaskunta laajeni nopeasti eri liiketoiminta-alueille: päivittäistavarateollisuuteen, kaupan alalle, finanssisektorille, mediaan ja sisäiseen tarkastukseen.

Nyt Houston Analyticsin toiminnan keskiössä on entistä useammin kaksi asiaa: pilvipalvelut ja keinoäly. Ensimmäinen merkittävä keinoälysovellus tuotiin markkinoille vuoden 2017 alussa yhdessä tanskalaisen softatalon Agillicin kanssa. Tämän keinoälyllä terästetyn markkinointiautomaatiotyökalun Armstrong Onen markkina-alue on tällä hetkellä Pohjois-Eurooppa ja Englanti.

- Uskon, että keinoäly- ja pilvipalveluratkaisumme nopeuttavat kansainvälistymistämme. Tällä hetkellä uusina kohdemarkkinoina ovat Saksa ja Yhdysvallat. Näkymät ovat erittäin positiiviset, Houston Analyticsin toimitusjohtaja Antti Syväniemi kommentoi.

Houston Analytics edelläkävijyys on jo aikaisemmin saanut tunnustusta: IBM:n Choice Award ja finalistipaikka EIT:n Digital Industry -sarjassa ovat olleet osoitus kansainvälisen huipputason osaamisesta. Houston Analytics on myös mukana Forresterin Customer Analytics Services Providers 2017 eli tärkeimpien alan toimijoiden -raportissa.

- On hienoa, että olemme voineet osoittaa suomalaiselle analytiikkaosaamiselle oleva kysyntää maailmalla. Olemme ketterä yritys, jonka taustalla on yli kahdenkymmenen vuoden intohimo analytiikkaan ja tiedolla johtamiseen. Tiimimme on huippuluokkaa, Syväniemi hehkuttaa.

IBM:n SPSS Modeler Partnereista kertovalle sivulle pääset oihesta linkistä.  https://www.ibm.com/products/spss-modeler. If you scroll to the partner's band you will see Houston Analytics as the first featured partner.”

https://www.youtube.com/watch?v=L4nWkRyH7mc&t=48s

Kuvassa Houston Analyticsin toimitusjohtaja Antti Syväniemi