Blogi

Optimointi CPLEX-työkalulla tehoa massamarkkinointiin

Perinteinen massamarkkinointi on astumassa uudelle aikakaudelle: analytiikan optimoinnin avulla tarjonnan osumatarkkuus paranee merkittävästi. Enää etusivun tarjoustuotteiden päättäminen ei aiheuta harmaita hiuksia, vaan Houston Analyticsin massamarkkinoinnin CPLEX-optimointityökalu löytää toimivimmat tuotteet ja niiden yhdistelmät helposti.

Vähittäiskaupan myynninkehityksen kolme kovaa kirjainta ovat pkf eli penetraatio, keskiostos ja frekvenssi. Napataan luupin alle tarjoustuotteiden penetraatio.

Kauppaketjuilla on valikoimissaan tuhansia artikkeleita, joten erilaisten tuotekombinaatioiden määrä hipoo pilviä. Niinpä penetraatioasteen laskenta ei onnistu ilman analytiikan työvälineitä. Houston Analyticsin suunnittelema massamarkkinoinnin optimointityökalu tarjoaa aidosti parhaimman ratkaisun tuotetarjonnan penetraation optimointiin. Bonuksena säästyy työaikaa: CPLEX:n käyttämä algoritmi prosessoi datan sekunneissa ja tuottaa vaikutusalueeseen kohderyhmälle optimaalisen tuotetarjonnan.

Laskenta toteutetaan IBM CPLEX -tuotteella, jonka päälle Houston Analytics on kehittänyt helppokäyttöisen käyttöliittymän iPadille.

CPLEX on niin haluttaessa tarjolla myös pilvestä, josta se voidaan helposti integroida yrityksen tietojärjestelmiin.

Tule tutustumaan työkaluumme IBM BusinessConnect –tapahtumassa!

Houston Analytics on tiedolla johtamisen ammattilaisten perustama analytiikkatalo.