Blogi

Palvelun henkilökohtainen syventäminen digikanavissa ei vaadi rekisteröintiä

Tänä päivänä vaativa asiakas haluaa henkilökohtaista palvelua, mutta on toisaalta aikaisempaa enemmän varuillaan: kynnys esimerkiksi erilaiseen, henkilötietoja vaativaan rekisteröintiin on noussut. Lähes 90 prosenttia asiakkaista ei rekisteröidy palveluun tai asenna applikaatiota ennen kuin palvelun tarjoaja on saavuttanut asiakkaan luottamuksen. Siksi digitaalisessa maailmassa luottamus on yritykselle entistä kriittisempää. Kun se on saavutettu, väylä asiakassuhteen rajattomalle syventämiselle avautuu.

Asiakasta voi palvella ja suhdetta syventää kuitenkin myös ilman asiakkaan aktiivista rekisteröitymistä. Glome Oy tarjoaa ratkaisun, jossa asiakkaan ei tarvitse rekisteröityä eli hänen identiteettisuojansa säilyy. Palvelu luo kuitenkin asiakkaalle GlomeID:n, jota asiakas voi halutessaan hyödyntää ko. sivustolla. Tunnisteen avulla voi vaikka kesken jääneitä verkko-ostoksia jatkaa sujuvasti. Palvelu mahdollistaa myös eri laitteiden tunnistamisen saman GlomeIDn alle: palvelun käyttäjä yksinkertaisesti lähettää linkin, joka kautta hän voi myöhemmin palata valitsemallaan laitteella palvelun. Eli jos ostosten teko jää kesken mobiilissa, pöytäkoneelta avattu linkki tunnistaa asiakkuuden samaksi, ja asiakaspolku jatkuu ilman kitkaa yli laiterajojen. Näin asiakas päättää, mihin haluaa laajentaa Glome-tunnistautumista.

Glome-ominaisuus on kaveri myös sosiaalisessa ostamisessa: linkkejä voi jakaa ja kommentteja kerätä kaveripiirissä tai vaikkapa hyödyntää leffa-keikalla paikkavarauksien varmistuksessa. Glomea käyttävälle yritykselle ”kevyt-tunnistaminen” merkitsee ennen kaikkea mahdollisuutta paremman, asiakkaan identiteettiä kunnioittavan palvelun tarjoamiseen, mutta toisaalta väylän asiakkuuden syvempään ymmärtämiseen: GlomeID-dataa analysoimalla voidaan päästä kohdistetun viestinnän ja tarjonnan osalta uudelle palvelutasolle.

Kolme neljästä netin käyttäjästä kertoo haluavansa itse kontroloida datansa käyttöä ja jakamista. Tarjolla on nyt siis vaihtoehto, joka täyttää tämän asiakastoiveen ja lisäksi myös EU:n uudet tietosuojavaatimukset. Glome tarjoaa ratkaisun, jossa asiakas itse määrittelee tunnistamisen tason ja laajuuden, jolloin luottamus saa rakentua rauhassa hyvien kokemusten kautta.

http://www.glome.me

Tommi havukainen, CAO, Houston Analytics