Blogi

Houston Analytics analytiikan maailmankartalle

Analytiikan tarve on ollut räjähdysmäisessä kasvussa, mutta toimijoita ja heidän palvelutarjontaansa on tähän mennessä ollut hankala hahmottaa. Nyt tilanne on muuttunut: Forrester, yksi maailman vaikutusvaltaisimmista tutkimusyhtiöistä on ensimmäistä kertaa julkaissut Vendor Landscape: Customer Analytics Service Providers, Q2 2017 -raportin, joka asemoi maailmanlaajuisesti merkittävimmät analytiikkayritykset palvelutarjonnan mukaan ”samalle kartalle”. Raporttiin on päässyt mukaan noin 50 toimijaa, joista Houston Analytics on ainoa suomalainen alan yritys.

Customer Analytics Service Providers -raportin toteuttaminen on ollut alan tarjonnan monimuotoisuuden vuoksi haastavaa. Houston Analytics on raportissa asemoitu kaupan alan analytiikan edelläkävijän, englantilaisen Dunnhumbyn kanssa samaan segmenttiin.

  • Olemme tuoneet kaupan alalle erittäin kovaa osaamista, mutta palvelemme laaja-alaisesti eri toimialoja. Asemointimme on oikea: palvelupaletissamme on helppokäyttöisiä ratkaisuja, joiden avulla valjastamme datan palvelemaan liiketoimintaa parissa viikossa tai jopa nopeammin, Houston Analyticsin toimitusjohtaja Antti Syväniemi korostaa.
  • Pääsy mukaan Forresterin raporttiin yhdessä alkuvuodesta saamamme IBM:n Choice Award for High Performing New Business Partner, Europe -palkinnon kanssa tuo varmasti hyvää näkyvyyttä etenkin kotimarkkinan ulkopuolella. Olemme tähän mennessä toimineet lähinnä pohjoismaissa. Uusi markkinamme on Englanti, jossa kärkenä on keinoälyllä terästetty markkinointipalvelumme Armstrong One. Nyt mahdollisuudet ovat auki mihin tahansa markkinaan, Syväniemi hehkuttaa.

Vendor Landscape: Customer Analytics Service Providers, Q2 2017 –raportti antaa kokonaiskuvan analytiikka-alan toimijoista sekä heidän erikoisosaamisestaan ja näin helpottaa yrityksiä löytämään heidän tarpeitaan parhaiten palvelevan alan toimijan.

https://www.forrester.com/report/Vendor+Landscape+Customer+Analytics+Service+Providers+Q2+2017/-/E-RES130022